Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seriemördaren planerade mord på Saltvik

Livstidsdömde mördaren Peter Mangs, som sitter på Saltviksanstalten i Härnösand planerade att döda en medfånge.
Det skriver Aftonbladet i dag.

Peter Mangs dömdes i november 2012 till livstids fängelse för två mord, fyra mordförsök och tre fall av olaga hot.

Efter att ha suttit på flera anstalter med högsta säkerhetsnivå förflyttades Mangs till en så kallad skyddsavdelning på Saltviksanstalten. Där ska han, enligt Aftonbladets källor, vantrivts och planerat att mörda en medfånge för att bli placerad i ensamhet på isoleringsavdelningen. Planen var att hugga en medintagen med en sax eller en skruvmejsel i nacken, enligt Aftonbladets källa.

"Han har sagt att ett människoliv inte är något värt för honom, säger uppgiftslämnaren vidare."

Personalen på anstalten fick dock kännedom om Mangs mordplaner. Kriminalvården vidtog då åtgärder. Fredrik Wilhelmsson, ställföreträdande säkerhetschef på Kriminalvården, vill inte uttala sig i det enskilda fallet, men säger att myndigheten har nolltolerans mot hot och våld.

Peter Mangs var en rasistisk seriemördare. Han kartlade människor till sina dödslistor och inspirerades enligt Sveriges Radio av rasism i sin vardag och hat på nätforum som Politiskt Inkorrekt, med nära band till Sverigedemokraterna.