Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Servanet slår upp dörrarna i Ånge

I dag öppnade dörrarna till Servanets nya kontor i Ånge. En etablering som man hoppas ska bidra till att få fart på anslutningstakten i Medelpads västra delar.

Annons

Från och med nu så finns inte Servanet bara nedgrävd under mark i form av optisk fiber. I går blev det också klart med en fysisk närvaro då dörrarna till det nya Ångekontoret öppnade, vilket firades med ett enklare öppet hus.

– Det är vi som har det lokala fibernätet och då vill vi också finnas nära våra kunder, säger informationschef Linda Kinell.

Kring årsskiftet rekryterades Lars-Olof Persson till jobbet som platschef, och han räknar med att man på sikt kommer ha en verksamhet i Ånge med en handfull anställda.

– Just nu söker vi säljare, men på sikt kommer det också behövas folk för projektering och liknande, konstaterar han.

Förutom Ånge har han även ansvar för Bergs kommun, och bilden han ger är att intresset för anslutningar är högt på båda sidor av kommungränsen.

– Intresset växer, och då blir det svårt att starta upp alltihop från Sundsvall, säger Lars-Olof Persson.

Att Västernorrland nyligen fått 158 miljoner kronor i EU-stöd till bredbandsbyggnad kan vara en förklaring till intresseökningen.

– Fast de pengarna är för ortssammanbindande nät. Det vi ser är att fler villor och fastigheter vill ansluta sig till ortsnäten, så det är där vi har det stora jobbet att göra, slutar han.