Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex månader för narkotikabrott

Hemma hos 23-åringen hittades 2,7 liter GBL, ett preparat som i kroppen förvandlas till livsfarliga GHB.

Förutom den stora mängden GBL hade 23-åringen också cannabis och olika narkotikatabletter hemma. Tingsrätten gör bedömningen att Sundsvallsbon tänkt sälja GBL.

Mannen nekar till att han tänkt sälja preparatet vidare. Att han haft så stora mängder hemma beror på att priset blev bättre om han köpte mycket. 23-åringen, som själv är missbrukare, har inte velat tala om vem han själv handlat av.

GBL är inte narkotikaklassat, men det är väl känt att preparatet omvandlas till GHB i kroppen. Den som använder drogen utsätter sig för livsfara i och med att andningen kan slås ut.

På fredagen dömdes mannen till sex månaders fängelse för narkotikabrott, snatteri och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor. Han ska också betala 600 kronor i skadestånd till den butik som han stal ett par skor från.