Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex raka förluster – nu vill Dragons vända trenden i lunchmatch

Sex raka förluster. Så ser det ut för Dragons inför den näst sista omgången av Basketligan.
Men nu är det ny match. Och ny tid. Matchen mellan Norrköping Dolphins och Sundsvall Dragons är nämligen spelas nämligen mitt på dagen som en lunchmatch.

Annons

Det ser tungt ut för Sundsvall Dragons. Både på och utanför planen. Å ena sidan dras klubben med svåra ekonomiska problem. Å andra sidan har Dragons sex raka förluster som har fört dem neråt i tabellen.

Just nu ligger laget på en sjätteplats i tabellen och nu hoppas coachen Tommie Hansson att siffrorna är till Dragons fördel när matchklockan ljuder på fredagseftermiddagen.

– Vi har förberett oss så bra som vi kan, nu biter vi i och kämpar på in i det sista, säger Tommie Hansson.

Det är en ovan situation som lagen ställs inför. I vanliga fall spelas matcherna på kvällar, men just denna match är en lunchmatch och börjar 13.30.

– Det blir ju lite konstigt, vi äter frukost och sen är det lite vila och sen är det match direkt. Men grabbarna är inte ovana vid press att prestera så tidigt, vi brukar ha träningar och så ännu tidigare i bland.

Förutom tiden är det också ett relativt ovanligt facit Dragons kommer till Norrköping med – sex raka förluster. En spelare i Dragons har tidigare sagt till ST-sporten att han tappat motivation att spela efter alla de problem som varit med ekonomin, och att han inte fått ut någon lön på flera månader.

Hur har det varit för dig som coach att leda laget den här tiden, med tanke på de ekonomiska problemen?

– Det kan man nog räkna ut själv hur det är, men jag kommenterar inte det vidare. Nu fokuserar jag på att göra mitt allra yttersta de matcher som är kvar, säger Tommie Hansson.

Hur uppfattar du att laget har påverkats av klubbens ekonomiska situation?

– Vi fokuserar på basketen och försöker göra vårt bästa hela tiden. Jag tycker att spelarna är i bra fysisk form, men när det gäller det mentala så tappar de fokus och då blir vi straffade direkt. Och då kastar vi bort matcher, som vi gjorde mot Uppsala sist till exempel.