Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex raka segrar för Kovland - efter 5–1 mot Selånger 2

Kovland och Selånger 2 har två helt olika formkurvor. Kovland vann måndagens möte på Ånäsvallen och har därmed sex raka segrar i division 2 mellersta Norrland i fotboll. Bortalaget Selånger 2 däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 5–1 (1–1).

– Bra match av oss mot suveräna Kovland. Vi orkar i cirka 65-70 minuter sen tar deras tyngd över och det ramlar in några bollar. Bra prestation av många spelare i dag, kommenterade Selånger 2:s tränare Stefan Wickström efter matchen.

Kovlands tränare Emma Westlund tyckte så här om matchen:

– Vi visste på förhand att Selånger skulle bli ett tufft motstånd, dom har många unga talanger med mycket fotbollskunskap och det visar dom i första halvlek, vi hade svårt att hitta positioner och dom ligger hela tiden på rätt sida av oss. Efter att bytt spelsystem i halvtid tycker jag vi höjer oss, rör oss mer utan boll och hittar tillbaka till vårat spel och det gör att vi idag får med oss tre nya poäng!.

Kovlands målskyttar var Jenny Nordenberg 2, Erica Persson 2 och Veronica Söderström, medan Felicia Lindström gjorde målet för Selånger 2.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kovland i serieledning och Selånger 2 på nionde plats.

Kovland tar sig an Östersund 2 i nästa match borta söndag 9 juni 15.00. Selånger 2 möter Ope hemma torsdag 6 juni 13.00.