Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex, sex, drugs and dansband

/
  • Brobergz har sedan de bildades i höstas redan hunnit blivit bjudna på hamburgare av Black Jack.

Vad tänker du på när du
hör ordet dansband?
Jag tänker på finlandsfärjor,
pensionärer
och Christer Sjögren.
Jag tänker i alla fall inte
på ett gäng 18-åriga
killar med långt metalhår

Annons
Om det inte hade varit förkostymerna så hade maninte kunnat förknippamedlemmarna i Brobergzmed dansband för femöre.

Hur kom det sig att nibörjade med dansband?
Det var mest en kul grejfaktiskt, säger Niklas Olofsson.Vi läser alla musik påHedbergska, jag i trean,resten i tvåan. På en konsertspelade vi en BlackJack-låt på skoj, och publikentyckte det var jättebra.Vi kände nästan intevarandra då, men vi tyckteatt det var kul, så vi fortsatte.Brobergz har blivitmycket uppmärksammadeunder året, just för att detär ganska sällsynt medunga på dansbandsfronten.Allting börjademed att Niklas skulle göraett projektarbete.

Lyckad konsert
Eftersom konserten påskolan blev lyckad frågadeNiklas de som varit med,Leonard Broberg, JonathanAndersson, AlexanderEdlund och MickeKarlsson om dom ville varamed och starta ett dansband.Därmed blev Brobergzett projektarbete förde fem killarna. Vi tänkte: Fan vadskönt, då slipper vi göradet i trean, säger Leonard.Under året har de fåttspela med de lite mererfarna i genren, blandannat Black Jack som bjöddom på hamburgare. Mennär man frågar vad destiliga pojkarna i kostymlyssnar på i vanliga fall ärdet inte alls dansband. Detär allt ifrån Radiohead ochDanny Elfman till ArchEnemy och Children ofBodom.

Vi är lite moddade
Vi är lite mobbade Detär ju inte direkt vanligtatt sådana som oss spelardansband. När vi lirade påMusik Direkt skrattadealla åt oss, men sedannär vi stod där och speladedansade dom, sägerMicke.Leonard och Alexanderhar nu slutat i Brobergzför att göra annat, menbandet lägger inte av fördet. En ny basist, AntonMartinez och en ny sångerska,Therese Häggmarkhar tagit över.
Annons