Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexpoängsmatch väntar SDFF

Sundsvalls DFF har en tung vår i Elitettan bakom sig.

Nu ska tabelljumbon ta nya tag.

I dag väntar en sexpoängsmatch mot Kalmar på bortaplan.

– Det gäller att vi börjar vinna matcher så att vi får lite självförtroende, säger tränaren Fredrik Carström.

Fyra poäng på åtta matcher. Det är SDFF:s facit så här långt. Laget ligger sist i serien, med tre poäng upp till Djurgården på rätt sida strecket.

– Det är mycket som inte har fungerat för oss. Framför allt har vi varit för uddlösa framåt, säger Carström.

– Det blev ännu tydligare när Mona (Fahlberg) gick sönder. I och med att vi spelar med en forward är det viktigt att mittfältarna löper i djupled, och det är hon duktig på.

Efter förlusten mot Eskilstuna för drygt två veckor sedan pratade man om att börja om.

– Det har varit en jättetung vår. Vi sa att vi skulle lägga det som varit bakom oss och se framåt. Det är väldigt långt kvar av serien och vi har alla möjligheter att klättra ett par placeringar.

Redan i dag kan SDFF ta ett par rejäla kliv uppåt i tabellen. Nästjumbon IFK Kalmar väntar, ett lag som bara har tagit en poäng mer och som dessutom redan spelat sin nionde match.

– Det är så klart en jätteviktig match för oss. Men vi kan inte tänka på det, utan det handlar om att våga spela.

Carströms lag har haft stora problem med skador under våren, och det är många som saknas även mot Kalmar. Bland annat det brasilianska nyförvärvet Kátia, som ännu inte spelat en minut i det mörkblåa stället.

– Hon fick en smäll på foten precis innan hon åkte hit och har bara varit med bitvis på träningarna. Det var ingen vidare tajming. Det är smärtan som sätter stopp, så jag har ingen aning om när hon kan vara tillbaka.