Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexuella trakasserier på Teater Västernorrland: "Visade sitt kön"

Länsteaterchefen på Teater Västernorrland vittnar nu om ett fall av sexuella trakasserier som skedde på teatern för några år sedan.
– En manlig medarbetare drog ner brallorna och visade sitt kön, i någon skämtsituation, säger Lena Engqvist Forslund.

Annons

Av de 587 namnen bakom upproret "#tystnadtagning" finns jobbar finns alla kvinnliga skådespelare som jobbar vid Teater Västernorrland.

Länsteaterchefen Lena Enqvist Forslund känner till ett fall av sexuella trakasserier som skett på på Teater Västernorrland och för SVT vittnar hon om en händelse som skedde för flera år sedan.

– Det var en manlig medarbetare som drog ner brallorna och visade sitt kön, i någon skämtsituation som gick överstyr, och en kvinna som hade vägen förbi, berättar teaterchefen för SVT.

Hon berättar också att att som ung skådespelare blev hon utsatt av en regissör för drygt 30 år sedan.

– Där har jag varit med att en regissör velat att man ska vara mer lättklädd eller sagt sexistiska kommentarer. Sen förekommer det också att manliga skådespelare tafsar på kvinnliga, säger hon.