Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexuellt ofredad på Himlabadet

En 23-årig kvinna ofredades sexuellt vid en stor ungdomsfest på Himlabadet i fjol.
Nu åtalas en 21-årig man för handlingarna.

Kvinnan besökte tillsammans med en vän den stora ungdomsfesten i augusti i fjol.

I samband med ett åk i en av vattenrutschkanorna ska hon ha känt hur någon började ta på henne. I polisförhör har hon sagt att hon krockade in i ett tiotal unga män när hon åkte rutschkanan och att hon då kände fingrar utanpå och innanför troskanten. Hon blev chockad och tyckte händelsen var jätteobehaglig.

När hon en stund senare satt i en pool kom tre av männen från samma gäng fram till henne. De var närgångna och en av dem, en 21-årig man, misstänks ha smekt hennes lår. När hon sade ifrån fortsatte han och drog henne sedan i badtrosorna.

Mannen åtalas nu för sexuellt ofredande och för att ha kränkt kvinnans sexuella integritet.

21-åringen förnekar i förhör att han tafsat med vilje på kvinnan och hävdar att hans hand fastnat i något när han simmade i bassängen. När han sedan förstod att det var kvinnans trosor ville han be henne om ursäkt.

Mannen åtalas även för hot mot tjänsteman då han vid avvisningen från badet hotade en polisman genom att uttrycka sig; "tro inte att jag är rädd för den där brickan, vi kan mötas utanför då ska jag visa dig". Polisen säger i förhör att han klart och tydligt uppfattat det som ett hot riktat mot sig.