Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFK förlorare på den sista sparken

Klockan hade tickat en bit över 92 minuter när Nyköping BIS slog till och säkrade segern i nykomlingsmötet. Matchens sista spark och besvikelse var stor i Selångerlägret.
– Det är surt, väldigt surt att förlora på sista sparken, säger mittbacken Sebastian Sandberg.

Bollskickliga Nyköping BIS, som också är nykomling i division I norra, hade det mesta av bollen i första halvlek och Selånger fick mest jaga. Men Nyköping skapade inget mot Selångers tajta försvar där mittlåset med Sebastian Sandberg och Erik Löfgren var prickfria.

– De har stort bollinnehav i första halvlek. Defensivt kändes det bra, även om de hade mycket boll så kommer de inte till några lägen, säger Sebastian Sandberg.

I andra halvlek hade Selånger mer boll och fick mer tyngd i anfallen. Det verkade som Selångers stundtals hårda spel hade börjat nöta ner Nyköpings mittfält. Ett mittfält som har en transatlantisk prägel med två amerikaner, Ryan Gracia och Paul Torres, och en kanadensare, Ethan Gage.

– Vi vet att de har en väldigt stark centrallinje med väldigt spelskickliga och fysiska spelare, så vi hade snackat innan om att ligga rätt i positionerna och att stå upp mot dem, säger Sandberg och fortsätter:

– Jag tycker vi klarar det fysiska spelet väldigt bra, vi vinner mycket dueller och höjdbollar, säger Sandberg.

Och Selånger började hitta igenom Nyköpings försvar direkt i andra halvlek.

– Vi höjer upp oss och sätter upp några kombinationer där vi kommer till ett par fina lägen. Där vi kanske borde ha gjort något mål, säger Sebastian Sandberg.

Det bästa läget hade Patrik Broman när han fick tag i en hörna, vände snabbt och drog till. Efter lite flipperspel gick bollen tätt över. Det var även nära hemmaledning när Daniel Andersson spelade in bollen till en fristående Christoffer Milde i boxen, men avslutet smet utanför.

Allt talade för ett oavgjort resultat i drabbningen mellan nykomlingarna, men med bara några sekunder kvar av matchen får Nyköping ett bra frisparksläge en bit utanför Selångers straffområde.

– Jag tycker det är en hårt dömd frispark speciellt i sista minuten, så den är lite tveksam, säger Sandberg.

Dago Funes stegade fram till bollen och drog iväg en skruv mot vänstra krysset som Selångers målvakt Jonathan Johansson stötte ut längs kortlinjen. Men en Nyköpingsspelare hann upp bollen skickade in den på chans och där stod Ryan Gracia och sköt med matchens sista spark full pott till södermanlänningarna.