Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SFK hakar på toppen

En säker Selångertriumf gör att laget hakar på i toppen av division I. Den vikarierade kaptenen Sandra Sandberg dödade derbyt med en delikatess och nu siktar laget uppåt.
– Vi går absolut för första platsen, säger hon.

Det var i början av andra halvlek som Sandra Sandberg slet sig lös från sin bevakning och fick ett instick från kanten som hon klackade in och luften pös ur Alnö.

– Jag fick ett inspel rätt tajt på första stolpen och då var jag före med högerfoten som jag brukar vilja använda så jag fick testa en sådan där grej som man gör på träningarna. Efter det gick de ned sig lite, säger hon om säsongens nionde mål.

Men innan det hade unga Alnö stått upp bra mot det betydligt tyngre Selånger. Bortalaget tog tidigt ledningen genom Sanna Lööw Ohlsons sträckta vrist i bortre hörnet men Alnö kom tillbaka och kvitterade i den 21:a minuten genom Engelina Nygrens behärskade avslut.

– Riktigt skönt att vinna, innan hade vi snackat om att det måste bli tre poäng. Det är även hårfint mot sådana här lag, det gäller att kämpa på för då kommer målchanserna. Det blev mycket långbollar i första halvlek och det är inte så vi vill riktigt spela, säger Sandra Sandberg.

Sandberg som förutom att vara målskytt även vikarierade som kapten i stället för en knäskadade Mikaela Björkholm.

– Hon har opererat knä och hon borde vara tillbaka efter uppehållet, så då har jag tagit över den här, säger Sandberg och rycker i kaptensbindeln.

– Vi får se om hon får tillbaka den, skrattar målskytten.

Och det var främst Selångers giftiga trio med Sandberg, Sanna Lööw Ohlson (två mål för dagen) och Angelica Forsell Lindholm (ett mål) i anfallet som ställde till det för hemmalaget. Något som förhoppningsvis ska bära till en topplacering.

– Vi har spelat ihop oss bra och alla har varit friska. Jag och Sanna spelade med varandra förra säsongen så vi känner varandra sedan tillför Angelica (ny från Sund IF) mycket med sin rutin, säger Sandberg och fortsätter:

– Vi har topp fem som målsättning och det ska vi klara, men vi går absolut för första platsen.