Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shakes sångerska Linda lämnar bandet

Shakes sångerska, Linda Ålevik, har lämnat bandet.

– Linda slutar av privata skäl, bekräftar kapellmästaren och trummisen Larse Rylander, till ST.

Den 24 september 2010 gjorde Linda Ålevik sin första spelning med Shake på Furuparken i Östersund. Hon sa upp sig i slutet av maj och har tre månaders uppsägningstid, men redan på midsommardagen gjorde hon sin sista spelning med det populära Timråbandet. Igår kväll på Ånäsparken, Kovland, när Shake spelade var det många som uppmärksammade att Linda Ålevik inte stod på scenen.

– Linda skulle ha varit med i går och under resten av sommaren. Men hon tog beslutet efter midsommardagen att inte vara med under resten av sommaren. Det är ett gemensamt beslut tillsammans med Linda och vi kom fram till att det är bättre att vi delar på oss. Det tråkiga är att det sker mitt under vår mest hektiska period, under sommaren, säger Larse Rylander.

Shake har nu haft tre spelningar med enbart de fyra killarna, Larse Rylander, trummor, Fredrik Hammarström, gitarr, Johan Sjödin, keyboard och Jörgen Sandström, bas.

– Det har fungerat skitbra. Alla arrangörer har varit nöjda och vi har fått flera positiva kommentarer från publiken. Vi vet att vi kommer att klara av att köra på fyra i sommar. Sedan kommer vi att behöva förändra repertoaren en del och våra sångare Johan Sjödin och Jörgen Sandström kommer att få ta mer plats på låtarna, säger Larse.

Bandet har redan börjat leta efter en ny sångerska, men ett definitivt beslut om man ska fortsätta i nuvarande konstellation eller inte, tas först efter sommaren.

– Vi ska göra en utvärdering då med arrangörer, publiken och prata om det i bandet. Därefter tar vi ett beslut. Vi stänger inga dörrar, säger Larse.