Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångesonen Elias Pettersson målskytt när Växjö körde över SAIK i första SM-finalen

På tisdagen var det dags för den första finalen i SM-slutspelet mellan Skellefteå och Växjö.
Inför ett oranget publikhav såg hemmalaget Växjö till att bjuda på en riktig fest, när de körde över Skellefteå med jättesiffrorna 7–0.

Annons
Elias Pettersson kunde notera både ett mål och två assist under den första finalen mot Skellefteå.Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Två mål i första, två i andra och tre i tredje skapade ett kokande Vida Arena på tisdagskvällen, som hade mer eller mindre lapp på luckan i den första SM-finalen.

Och om det var jämnt i antal skott, där Växjö hade övertag med 23–17, så gjorde Växjös målvakt Viktor Andrén ett enormt jobb i målet i Viktor Fasths frånvaro, när han inte släppte en enda puck bakom sig.

– Det ger mycket för självförtroendet, säger Andrén till C More efter matchen.

Värre var det i motsatta målet, där Joni Ortio hade en tuff kväll. Hela sju puckar fick han släppa in när Växjö stod för en jättekross.

Bland målskyttarna fanns Robert Rosén och Andrew Calof, där Rosén gjorde två mål, och den MVP-nominerade stjärnan Elias Pettersson.

Förutom att göra mål, såg Elias Pettersson också till att göra två assist under matchen, och har därmed gjort tolv poäng på tio matcher i slutspelet, och delar därmed förstaplatsen i slutspelets poängliga, tillsammans med Oscar Möller.

Mer läsning

Annons