Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångesonen Elias Pettersson tvåmålsskytt – när Växjö vann tredje raka i finalserien

På lördagen var det dags för den tredje SM-finalen i ishockey.
Växjö kom till start med vinst i två raka matcher och noll insläppta mål.
Och när slutsignalen ljöd hade Växjö vunnit ytterligare en match, och stjärnan Elias Pettersson gjort ytterligare tre poäng.

Annons
Elias Pettersson jublar efter sitt 2–1-mål mot Skellefteå.Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Tre matcher i finalen, och Växjö har vunnit allihopa.

Men det som tidigare var noll insläppta, reducerades till att bli en insläppt, och fyra gjorda mål framåt, när Växjö vann mot Skellefteå med 4–1 i den tredje SM-finalen på lördagen.

En match som innebär att Växjö nu har matchboll, och kan bli svenska mästare redan under söndagen när lagen möts återigen, denna gång i Skellefteå.

Inte heller var det väl någon som blev förvånad när superstjärnan Elias Pettersson, ursprungligen från Ånge, återigen slog till. I dagens match såg han till att göra två av lagets fyra mål, och var dessutom inblandad i ett tredje när han stod för en assist.

Med dagens poängskörd har Elias Pettersson gjort hela 17 poäng (8+9) på 12 spelade matcher i SM-slutspelet, vilket gör honom bäst. Han behöver dessutom bara göra ytterligare två poäng för att bli poängbäste junior i slutspelssammanhang genom tiderna i SHL.

Söndagens match startar klockan 15.00 i Skellefteå Kraft Arena. Därefter vet vi om Elias Pettersson får fira sin första SHL-säsong som bäst av alla, och med ett SM-guld.

Se Elias Petterssons första mål i matchen nedan, där hans föräldrar jublar på läktaren:

Mer läsning

Annons