Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Att jobba med Modo ser jag som en härlig utmaning"

/

Som allehanda.se avslöjade redan för tre veckor sedan är det nu definitivt klart att kanadensaren Larry Huras är Modos nye huvudtränare.
– Vi får en huvudcoach med en rak och tydligt ledarstil och ett stort hockeyhjärta, säger Modos general manager Per Svartvadet i ett pressmeddelande.

Annons

59-årige Larry Huras kommer senast från uppdraget som huvudtränare för Ingolstadt i den tyska ligan. Han har erfarenhet från bland annat 18 säsonger som huvudtränare i schweiziska ligan NLA.

Läs mer: Huras bekräftar att han ska träna Modo

Krönika: Kan "Big Dog" lyfta Modo?

– Att jobba i SHL och med Modo Hockey ser jag som en härlig utmaning. Jag vill alltid tävla på den högsta nivån och att det dessutom var längesedan det fanns en nordamerikansk huvudtränare i SHL gör det hela ännu roligare, säger Larry Huras och fortsätter:

– Jag har alltid ansett mig vara en elev av spelet ishockey men jag vet att jag med min erfarenhet kan tillföra saker både spelmässigt samt i filosofin kring ett lagbygge. Mitt mål är alltid att bli en bättre tränare än vad jag för tillfället är och jag är hungrig att vara med på den resan varje dag samt vara en del av hela sportens utveckling framåt.

Per Svartvadet berättar att Modo har följt Larry Huras under en längre tid.

– Det känns nu väldigt bra att kontraktet är skrivet. Huras har länge följt svensk ishockey och har stor erfarenhet av europeisk klubbishockey, säger Per Svartvadet.

Kontraktet med Larry Huras sträcker sig över två säsonger.

Läs allt om Modo här

Mer läsning

Annons