Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elias Pettersson slog 42-åriga rekordet – är nu SHL:s poängbäste junior genom tiderna

Sedan 1975-76 har Kenta Nilsson haft poängrekordet för juniorer i högsta serien.
Nu är det slaget, när Elias Pettersson såg till att ta över det rekordet.
– Allt jag har gjort genom tidigare år har varit för den spelare jag är idag, sa han till C More.

Annons
Elias Pettersson jublar efter sitt 6–2-mål i matchen mot Malmö, som inte bara gav honom fortsatt poängligaledning, utan också gjorde honom till poängbäste junior genom tiderna. Bild: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Inför matchen hade Elias Pettersson precis gått om Peter Forsberg i den celebra listan över poängligan genom tiderna för juniorer. Bakom sig hade han Peter Forsberg på tredjeplatsen, följt av Henrik och Daniel Sedin som båda låg på 50 poäng.

Läs också: Två nya poäng mot Rögle – nu är Elias Pettersson ikapp Foppa: "Fantastiskt, han var min idol"

Först av alla har Kenta Nilsson legat, som har haft det rekordet sedan säsongen 1975-76. Tills idag. Elias Pettersson har dundrat fram i SHL denna säsong, och när han under torsdagens match mot Malmö såg till att göra sin fjärde (!) poäng för aftonen, gick han också till sist om Kenta Nilsson.

Det var en känslosam Elias Pettersson som pratade med C More i pausen.

– Hela livet har jag försökt bli så bra som möjligt. Helger har jag varit och friåkt med kompisar för att bli bättre. Allt jag har gjort genom tidigare år har varit för den spelare jag är idag, säger poängkungen till C More.

C More: Förstår du hur bra du är?

– Jag gillar inte att skryta om mig själv, men det jag har lyckats med är såklart väldigt bra gjort, säger Pettersson till C More.

Elias Pettersson är därmed poängbäst bland juniorerna genom tiderna, och inte nog med att han har chansen att öka på det ytterligare under matchen som fortfarande har en period kvar, så har han också chansen att utöka det under de två omgångar som är kvar denna säsong.

Läs också: Elias Pettersson bäst i SHL – gjorde mål för fjärde matchen i rad: "SM-guld är viktigare"

För Plus-kunder: SM-guldtränaren Hallam om de avancerade siffrorna som hjälper honom: "Fördjupar sig mer och mer"

Mer läsning

Annons