Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juryn har gjort sina val – de här kan vinna priset som SHL:s mest värdefulle spelare

30 april ska slutordet skrivas.
Men redan nu har juryn tagit fram sina tre kandidater till vilka som kan bli SHL:s mest värdefulle spelare.

Annons
Adam Reideborn, Ryan Lasch och Elias Pettersson kan bli årets MVP. Foto: Adam Eriksson/Michael Erichsen/Kenta Jönsson (Bildbyrån).

Det står mellan tre kandidater om priset som SHL:s MVP, när priset delas ut den 30 april.

Så här lyder motiveringarna:

Adam Reideborn, Djurgården. "Adam Reideborn har i år svarat för sin bästa säsong på seniornivå och har räddat sitt Djurgården många gånger med en hel del svettiga och vassa räddningar. 26-åringen vann dessutom målvaktsligan med en räddningsprocent på 93,70 och släppte endast in 1,58 mål per match."

Ryan Lasch, Frölunda. " Ryan Lasch gjorde comeback i Frölunda denna säsong efter en kortare sejour i SC Bern. Amerikanen svarade i år för sin poängbästa säsong i SHL.

Efter 52 omgångar toppade Ryan Lasch Frölundas interna poänliga med tolv poäng ner till Victor Olofsson på andra platsen. 31-åringens 55 poäng räckte till en andraplats i SHL:s poängliga. Amerikanen har varit en viktig kugge i göteborgarnas powerplay och svarade för 34 poäng i den spelformen. Han var dessutom en av spelarna som snittade mest istid i numerärt överläge."

Elias Pettersson, Växjö. "Elias Pettersson har varit en viktig spelare i Växjö denna säsong. När serien avslutades hade den unge talangen svarat för 56 poäng och vunnit poängligan för hela SHL - i sin första SHL-säsong.

Förutom att vara den poängbästa spelaren i Växjö har 19-åringen bäst plus/minus, Elias Pettersson har på 44 matcher varit inne på 39 mål framåt och tolv bakåt. Han har dessutom, tillsammans med Andrew Calof, svarat för flest matchavgörande mål - sex stycken."

Mer läsning

Annons