Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigurdarson fick sin revansch – Dragons utan chans i Borås

Relativt jämnt i varenda quarter.
Men med konstant fördel för hemmalaget.
Därför blev det aldrig någon riktig match när Borås tog sig an Sundsvall Dragons.
Segern var lika odiskutabel som säker; 101–72.
– Alla underpresterar, såväl spelare som coacher, säger Tommie Hansson.

Annons

Jakob Sigurdarson lämnade Sundsvall som förlorare efter återkomsten för en dryg vecka sedan. Efter att ha prickat in sju poäng.

I returen kom revanschen; det blev 17 poäng från islänningen och en stabil seger i en match där Dragons aldrig var riktigt nära. Förutom under de första sju minuterna – sedan seglade Borås ifrån och tio raka poäng kring halvtidsvilan blev avgörande. Och förödande för Dragons.

– De avslutar med att dra i en trea med fyra sekunder kvar så att det blir 15 i stället för tolv poäng i paus, de får en jäkla energiboost och det blir tungt för oss. Nu mår man som man förtjänar, säger Tommie Hansson bedrövat.

Är det någonting du är nöjd med?

– Det är glädjande att kliva in i en arena som andas basket, med jumbotron i taket – det är det enda positiva. Det var energilöst, vi var inte riktigt där och då blir det tufft. Det var lite samma som mot Norrköping, vi tappar extremt mycket under kort tid och så drar de i några tunga skott.

Ligans kung under korgarna, kapten Hlynur Baeringsson, bättrade på sin statistik i och med att det tickade in ytterligare 15 returer på kontot under tisdagskvällen.

Men coach Hansson var inte nöjd med någon av spelarnas prestationer.

– Nej, det kan jag inte vara. Jag är inte nöjd med mig själv heller, alla underpresterar, såväl spelare som coacher, säger han.

En lång bussresa hägrar och den enda klena trösten i bedrövelsen är att den intensiva perioden med fyra matcher på kort tid är över.

– Exakt, så är det, säger Hansson som får hitta sin egen och spelarnas energi innan det är dags för nästa drabbning.

De regerande mästarna Södertälje på bortaplan lördag 19 december.