Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simklubbens hälsning till inbrottstjuven: "Du har skapat en otrygghet på barnens plats"

Mitt under pågående simträning bröt sig någon in i Timrå simklubbs kansli och stal bland annat en dator och en surfplatta.
I ett inlägg på Facebook riktar sig nu klubben till inbrottstjuven: "Skämmes, ta mig fan!"

"Du har skapat en otrygghet på barnens plats. [...] Simhallen är deras home away from home. Du har, för värdet av några futtiga hundralappar tagit bort den känslan av trygghet och säkerhet". Så skriver Timrå simklubb på sin Facebooksida. Meddelandet riktar sig till den eller de som bröt sig in i klubbens kansli vid simhallen på söndagen.

– De stal bland annat klubbens dator och en surfplatta som innehöll flera månaders dokumentation, berättar tränaren Linus Westberg.

Det var han som upptäckte inbrottet.

– Jag låste båda dörrarna till kansliet vid 17.30 och när jag kom tillbaka knappt två timmar senare så stod ytterdörren på vid gavel och nere i hallen var den andra dörren uppbruten, berättar han.

Inne på kansliet hade tjuvarna brutit upp ytterligare en dörr för att komma åt kassaskåpet, och papper och dokument låg utrivna över hela golvet.

Men enligt Linus Westberg är det inte den ekonomiska förlusten som är jobbigast.

– Våra medlemmar är främst barn mellan 4 och 16 år, det här skapar en otrygghet både för dem och för oss, säger han.

Nu uppmanar simklubben alla som har sett någonting misstänkt den aktuella tiden att höra av sig, antingen till klubben eller till polisen.

– Det var många som rörde sig på parkeringen under kvällen. Dessutom ligger Sibylla vägg i vägg med kansliet, så det vore konstigt om ingen sett någonting, menar Linus Westberg.

På Facebook vädjar klubben också till inbrottstjuven att rannsaka sig själv. "Jag hoppas att Du har heder nog att ge tillbaka våra saker. Men framförallt så hoppas jag att du har ryggrad nog att be om ursäkt!", skriver de.

  

Här är simklubbens meddelande till inbrottstjuven i sin helhet:

Du har gjort inbrott hos en förening som arbetar med barn. Våra medlemmar är främst 4-16 år. Allt du har tagit är saker som används till deras träning. Men det är bara materiella ting. Det är inte det värsta. Det värsta är att Du har skapat en otrygghet på barnens plats. Tävlingssimmarna spenderar flera timmar i veckan på simhallen. Simhallen är deras home away from home. Du har, för värdet av några futtiga hundralappar tagit bort den känslan av trygghet och säkerhet.

Du har tagit flera månaders planering, flera månaders dokumentation, som strävar för att ge de här barnen en meningsfull tid som idrottare. Skämmes, ta mig fan!

Jag hoppas att Du vem du nu är kan rannsaka dig själv, och inse att det här var inte OK gjort. Jag hoppas att Du kan känna medmänskligheten med oss som lägger ner vår själ och hjärta i den här föreningen både simmare, ledare och föräldrar. Jag hoppas att Du har heder nog att ge tillbaka våra saker. Men framförallt så hoppas jag att du har ryggrad nog att be om ursäkt! Skulle du visa upp sådan mognad och insikt så kan du på valfritt sätt återlämna våra saker (anonymt om så skulle önskas).