Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla medaljer för Johannes Skagius under SM-veckan

Han vann SM-guld i 50 meter bröstsim. Men i 100 meter bröstsim satsade Johannes Skagius på att simma under minuten, och fick nöja sig med en silvermedalj. "Jag valde mellan att simma min vanliga stil, eller testa något nytt"

Annons

Det blev ett guld och ett silver för Johannes Skagius under SM.

I 50 meter bröstsim vann han både försöket och finalen. Även i försöket på 100 meter bröstsim var han först i kaklet, då på 1:01.71. Men inför finalen valde Johannes Skagius att simma enligt ny strategi.

– Jag valde genom att spela säkert och köra mitt vanliga lopp med samma tid och så vidare – eller att chansa och simma under minuten. Och jag valde det senare, säger han.

Läs mer: Skagius vill lägga de senaste årens bedrövelse bakom sig - siktar redan på nästa OS: "Jag känner mig riktigt på gång"

Skagius ledde större delen av heatet men tappade i slutet.

– Jag hängde med på 25, 50, och 75 meter, men vid 80 meter orkade jag inte riktigt. Men jag är ganska nöjd ändå, säger han.

Han hamnade slutligen på en andra plats på tiden 1:02.19.

– Jag tänkte att antingen gör jag som jag alltid har gjort och lyckas, eller så chansar jag och satsar från start, säger han och fortsätter;

– Det var kul att chansa och nu vet jag var jag har min gräns. Det är bara 20 meter som saknas och jag har aldrig varit så nära minuten som jag var nu, säger han.

För Johannes Skagius väntar nu fortsatt träning med Dirk Lange i Österrike.

Det tidigare misslyckandet i EM i London gjorde att Skagius blev utan sommarens OS-biljett.

– Jag har ju haft svårt hålla mig motiverad och svårt att fokusera på tävlingar på det sätt som jag brukar göra. Det är självklart tråkigt att jag inte gick vidare till OS och fick chansen att prestera. Jag vet att jag presterar som bäst när det gäller, säger han.

Läs mer: Klart: Skagius får fortsätta sin satsning mot OS 2020 tillsammans med världseliten i Österrike

Men nu tar Johannes Skagius ett par veckors ledighet för att sedan fortsätta sin träning med Dirk Lange i Österrike.

– I SM har jag råd att göra misstag som jag inte får göra på EM och VM. Nu vet jag att jag måste träna på inför nästa säsong, bland annat min start och uthållighet, säger Johannes Skagius.

Mer läsning

Annons