Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt av gula mössor i Sidsjön när klassikersimmet avgjordes: "Roligt men kallt"

Sidsjön kryllade av gula tävlingsmössor under Sundsvalls klassikersim. Vissa tog det som en träning och andra som en tävling. "Det är roligt men kallt", säger deltagaren Mari Sorvari.

Annons

Under lördagen var det dags för Sundsvalls klassikersim som är en del av Sundsvallsklassikern som består av fyra delar cykling, simning, löpning och som avslutas med längdskidor. Det var Sundsvallssimsällskap som stod som arrangör för klassikersimmet. Drygt 70 deltagare hade anmält sig för att delta under simningen.

– Upplägget har varit samma som i fjol. Det har varit bra, men det vore kul om det var fler anmälda. Men simning i öppet vatten kan vara en tröskel till att inte lika många anmäler sig, säger arrangören Joakim Marklund.

Det fanns tre sträckor med olika nivåer att välja bland 500 meter, 1000 meter eller 3000 meter. De flesta hade anmält sig till 1000 meter men en som tog sig igenom den längsta sträckan var Mari Solvari.

–Det är andra gången som jag deltar, man slipper alla vändningar som man gör i en bassäng. Jag tar det mer som en träning, det är kul, säger Mari Solvari.

Det är tredje året för Sundsvall klassikersim målet inför nästa år hoppas arrangören på att det ska växa och att antalet deltagare ökar.

– Jag tror att vi måste bli bättre på att marknadsföra det, vi borde kunna bli fler men frågan är hur man får folk utifrån. Vi måste bli mer synliga och öka intresset för öppet vatten bland folk, sägger Joakim Marklund.

Trots att det fanns tre sträckor att välja bland var det 1000 meter som lockade flest deltagare. En av dem var Björn Mårtensson som kom trea på distansen.

– Det var jobbigt, men jag tar det mer som ett träningspass. Jag är ganska van vid att simma i öppet vatten då jag kör triathlon, säger Björn Mårtensson.

Uppvärmning inför 3000 metersloppet

Mer läsning

Annons