Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sarah Sjöström enkelt vidare på 100 fritt

/
  • Sarah Sjöström är i semifinal på 100 fritt och i final med lagkappslaget på 4x200 fritt.

Sarah Sjöström tog sig vidare med tredje tid på 100 meter fritt efter urladdningen och OS-silvret på dubbla distansen i natt.
Men Sjöström var trött dagen efter:
– Ja, speciellt på sprintdistanser känner man när man är sliten, sade hon.

Annons

Sjöström vann sitt försöksheat på 53,37, en tid som räckte till en sammanlagd tredje plats.

Världsrekordhållaren Cate Campbell visade storform och satte olympiskt rekord med 52,78 trots att hon simmade avstannande i mål. Simone Manuel, USA, var trea på 53,32.

Michelle Coleman strök sig från distansen för att spara sig till lagkappen 4x200 meter fritt.

Sarah Sjöströms försökslopp på 100 meter fritt var hennes nionde lopp hittills i OS.

– När man ska få ut den här riktigt snabba farten så kan man känna när man är sliten. De andra tjejerna som simmar 50 och 100 fritt har ju vilat i flera dagar. Jag har lite mer lopp i kroppen, sade hon.

Med tanke på det betygsatte hon sig själv som "okej".

– Jag sparade inte på något, det kan jag inte göra i frisim. Jag försöker öppna hårt och hoppas att jag håller hela vägen.

Efter urladdningen i går hotade Sjöström att lägga ned sin satsning på 200 meter frisim individuellt. Hon tog inte tillbaka det hotet, men sade att hon var mer positiv till distansen med en natts perspektiv.

– Det känns väldigt bra att jag bevisade för mig själv att jag klarar av det. Jag har ju kämpat med den här distansen mentalt väldigt länge, så jag är väldigt stolt att jag har fortsatt kämpa trots att jag har varit lite rädd för mjölksyran. Att jag skulle ta medalj på OS hade jag aldrig trott för några år sedan.

Sjöström har ett guld och ett silver i OS hittills, men tonar ned segerchanserna på 100 fritt.

– Det har inte gått så jättebra den här säsongen så jag har inte så jättestora förväntningar. Jag hoppas att jag kan få till ett riktigt bra lopp tekniskt när det väl gäller, sade Sjöström som är världstrea på distansen i år.

Semifinalen på 100 meter fritt avgörs i natt, svensk tid.

Lite mer än en timme efter försöket på 100 fritt kastade sig Sjöström i vattnet på sistasträckan i lagkappen över 4x200 meter. Hon hade ett jobbigt utgångsläge på femte plats, närmade sig Kanada och Japan men kunde inte avancera. Tiden 7.53,43 räckte dock till final – dit Sverige gick som åttonde och sista lag.

Mer läsning

Annons