Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sarah Sjöström slog Ledecky – nu väntar final igen

/
  • Sarah Sjöström tog sig enkelt vidare från försöken på 200 meter frisim.

Hon somnade med ett leende på läpparna och med guldet bredvid sig.
Sedan laddade guldhjälten Sarah Sjöström om och gick enkelt vidare till final på 200 meter frisim – och får sällskap i finalen av Michelle Coleman.

Annons

Hon somnade runt tretiden efter guldet, men som så många gånger tidigare lyckades Sjöström ladda om efter guldurladdningen på ett imponerande sätt.

Läs också: Gulddrömmen blev äntligen sann för Sarah Sjöström

– Det gick bra ändå. Jag fick sova mer än man brukar göra under mästerskap, med tanke på att försöken börjar så sent (13.00 lokal tid).

– Det kändes helt okej. Jag hade jättemycket mjölksyra, men det berodde nog på att jag inte badade av i går efter 100 fjäril. Det blev en ganska stor urladdning, så förhoppningsvis känns det lättare i kväll när man har sovit och laddat om lite till, sade Sjöström.

Efter urladdningen som gav det efterlängtade OS-guldet var det snabbt tillbaka i bassängen för Sjöström. Hon vann först sitt försöksheat på ett imponerande sätt och var trea totalt på 1.56,11 – 1,8 sekunder över personbästa – och senare på kvällen väntade semifinal.

Där ställdes Sjöström mot amerikanskan Katie Ledecky, som också inlett OS med guld och världsrekord. Ledecky är regerande världsmästare på distansen och Sjöström är världsetta i år.

Sjöström var starkast i semifinalen och nådde kaklet på 1.54,65. Ledecky var tvåa i mål på 1.54,81.

Svenska landslagkompisen Michelle Coleman gick till final med femte bästa tid, 1.56,05.

Mer läsning

Annons