Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver för Sjöström efter 200-metersfinalen: "Jag är jättenöjd"

/

Sarah Sjöström förlorade stjärnduellen mot amerikanskan Katie Ledecky på 200 meter fritt. Men det blev OS-silver och svenskt rekord på 1. 54,08. Silvret blev svenskans andra medalj i Rio. – Ett guld och ett silver, kan inte vara missnöjd, säger Sjöström till TT.

Annons

Inför 200-metersfinalen hade det mesta handlat om konkurrenterna Ledecky och Sjöström. Amerikanskan är regerande världsmästare på distansen och hade precis som Sjöström inlett OS med ett guld och ett världsrekord.

Svenskan, världsetta i år och snabbast i semifinalen, hade inför nattens lopp inte simmat en enda 200-metersfinal på världsnivå sedan fjärdeplatsen i VM 2013.

– Fan vad jag hatar den här distansen, det gör så jävla ont. Det går inte att beskriva, det är så jobbigt, säger Sjöström till Viasat.

– Jag är jättenöjd, jag har ju ett guld redan så jag behöver inte ett till. Jag kunde inte bli gladare, och det kunde inte gå snabbare i dag. Jag visste om att Ledecky skulle bli väldigt svår att slå, och jag hade inte väntat mig det heller, säger Sjöström till TT.

Den 19-åriga Ledecky har nu deltagit i 14 mästerskapsfinaler och vunnit samtliga.

– Jag var helt slut när jag nådde kaklet, men jag visste att det behövdes för att vinna. Ett misstag och jag hade varit stekt. Nästan skönt att det är över nu, säger Ledecky. till TT.

Michelle Coleman som simmade sin första final på världsnivå och slutade på sjunde plats.

– Jag visste att jag var tvungen att vara ute snabbt, men det höll inte hela vägen, säger Coleman.

Det här var Sveriges tredje medalj. Förutom Sjöströms fjärilsguld i måndags och nattens medalj tog även cyklisten Emma Johansson silver i linjeloppet.

TT.

Mer läsning

Annons