Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simtalangerna från Sundsvall redo för landslagsuppdrag – ska representera Sverige i junior-EM och NUM

De har simmat sedan barnsben och drömt om att få tävla för Sverige. Nu ska det bli verklighet då Gloria Muzito och Wilma Persson från Sundsvall Simsällskap ska delta i junior-EM respektive Nordiska Ungdomsmästerskapen.

Annons

Wilma Persson och Gloria Muzito är redo att representera Sverige.

Beskedet om landslagsuppdragen kom i våras. Nästa vecka är det dags för 14-åriga Gloria Muzito och 15-åriga Wilma Persson att tävla för Sverige. Förra året representerade de Sverige för första gången, då i Nordiska Ungdomsmästerskapen, NUM. Nu är det återigen dags för Wilma Persson att delta i NUM, medan Gloria Muzito avancerat och får för första gången simma i ett junior-EM som i år går av stapeln i Ungern.

– Det känns jättekul att få representera Sverige. Men det är också nervöst, man känner en annan sorts press när man tävlar för sitt land, säger Gloria Muzito.

Hon kommer att simma 50, 100 och 200 meter frisim men dessutom delta i lagkapp.

– Det kommer bli kul att simma lagkapp. När man tävlar flera tillsammans på det sättet så peppar man verkligen varandra, säger hon.

Klubbkompisen Wilma Persson kommer att tävla i Finland och simma 50 och 100 meter frisim och 100 och 200 meter ryggsim.

– Det är stort och något jag alltid har drömt om. När jag tävlar för klubben känns det mer individuellt. Nu när jag har blivit uttagen till landslaget har jag fler ögon på mig, säger hon.

De båda talangerna har tränat hårt den senaste tiden inför de kommande mästerskapen.

Sundsvall Simsällskap har sedan tidigare producerat framgångsrika simmare. Chefstränaren Adam Schön ser positivt på utvecklingen.

– Det är en fin tradition och klubben håller igång atleterna. Och det är kul att se att Gloria har tagit ännu ett steg och kom med i junior-EM. Hon tävlar mot tjejer som är uppemot två år äldre. Det är starkt att vara så snabb i den åldern. En 16-årig tjej är ganska utvecklad i sin simning, säger han.

Han har varit tränare i klubben sedan i höstas och tror att tjejerna har god chans i mästerskapen.

– Det är två talangfulla tjejer. De brukar vara lite nervösa inför start men jag tror att de kommer att gå bra för dem, säger Adam Schön.

14-åriga Gloria Muzito ska delta i sitt första junior-EM.

Mer läsning

Annons