Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjödin missade final – funderar på att lägga av: "Var katastrof"

För fyra år sedan fick han inte ens chansen. I Rio de Janeiro kunde Simon Sjödin visa att han hör hemma i världstoppen, även om han missade final på paradgrenen 200 meter medley.
– Den här resan har varit så jävla underbar och det är det jag tar med mig, säger han.

Annons

Två semifinaler blev OS-facit för Simon Sjödin. Målsättningen på 200 meter medley var högre, men semifinalen blev misslyckad från start till mål.

Det började med att han blev störd av en åskådare som ropade precis innan startsignalen och tvekade i starten, och slutade i mål som åtta på tiden 2.00,81 – 2,79 sekunder över sitt personliga rekord.

– Det var inga detaljer som satt. Bröstdelen var katastrof, ryggsimmet likaså. Det var en riktig kalldusch. Jag gick in i mästerskapet med finalförhoppningar och så kommer jag på en 16:e plats och kan inte ge mig själv godkänt på den punkten.

En snöplig sorti för Simon Sjödin som hade nått final i två raka VM. Men totalt sett är han ändå nöjd, med tanke på att SOK vald att inte ta med honom till London 2012 trots att han då klarade den internationella kvalgränsen flera gånger.

– Att jag kom hit och står på startpallen på två semifinaler, det är i alla fall ett steg och visar att jag kan simma. Att jag är på den här nivån. Jag fick inte till det i dag men jag vet att jag kan mäta mig med de här grabbarna om jag är i toppform, säger Sjödin, som också simmade semifinal på 200 meter fjäril.

Karriären på den här nivån kan nu vara över för den 29-årige Neptunsimmaren. Eventuellt fortsätter han över långbane-VM nästa år.

– Jag ska ta min första semester någonsin nu nästa vecka. Då ska jag väl ta mig en funderar på om jag ska fortsätta satsningen.

– Jag tror jag ska åka till Gambia, min farsas hemland, och bara njuta. Sola, bada. Eller nej, inte bada, säger han.

TT.

Mer läsning

Annons