Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallstalang bättre än Sarah Sjöström – hyllas av Skagius

/
  • Gloria Muzito slog till med guld och en fantastisk tid under Nordiska ungdomsmästerskapen. ARKIVBILD

Gloria Muzito från Sundsvalls SS slog inte bara till med ett guld på 50 meter frisim i nordiska mästerskapen. Tiden var snabbast i Sverige genom tiderna, och hon slår därmed bland andra Sarah Sjöström.

Annons

Vilken landslagsdebut det blev för Sundsvallssimmarna Gloria Muzito och Wilma Persson i Nordiska ungdomsmästerskapen i Jönköping.

Muzito tog guld på 50 meter frisim, trots att hon var ett år yngre än de övriga simmarna i finalen, och för Persson blev det ett brons på 100 meter ryggsim.

Nu hyllas de av stjärnan Johannes Skagius, som dessutom informerar om att Gloria Muzitos tid på 50 meter frisim, 27,47, är den snabbaste någonsin i Sverige.

– Hon slår bland andra Sarah Sjöström och Louise Hansson i den åldersklassen, skriver han till ST-sporten.

Tjejerna var dessutom med och tog silver i båda lagkapperna 4x100 meter medley och 4x100 meter frisim. Persson slog till med den näst snabbaste tiden av alla i frisimmet.

Sundsvallstränaren Emma Wallin är även hon full av beundran för sina adepter.

– Det känns jätteroligt att det gått så bra på deras första landslagsuppdrag. Det ser riktigt ljust ut inför framtiden, säger hon.

Nu väntar ett par veckors ledighet, och i början av augusti drar träningen i gång igen. Då med fokus på JSM och Sum-sim i höst.

Mer läsning

Annons