Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simon körde in i sylvass plåt vid vägkanten

I somras gjordes en stor upprustning av vägen Milsbron - Åkne i Gnarp.
Kvar vid vägkanten i Åkne blev en ur Igeltjärnsbäcken riven vägtrumma. Mot den kvaddade Simon Berglin, 18, Gnarp, bilen på tisdagsmorgonen.

Jag fick sladd och försökte parera den men bilen gled in i metallskrotet vid vägkanten. Bilen, en nylackerad gammal Volvo, blev helt förstörd, berättar Simon Berglin.

Det var tur att inte någon metalldel trängde in i bilen.

Han och pappan Lars är kritiska över att den stora skrothögen fått ligga i diket.

Den är ju en fara inte bara för bilister utan i hög grad även för alla andra. Inte minst djur kan skadas om olyckan är framme, anser de.

Lars Berglin säger att man ska begära ett skadestånd av vägföreningen, Skesta-Milsbrons vägsamfällighet.

Arne Törnqvist är dess ordförande. Han beklagar att olyckan hände men anser att Simon Berglin som bilförare var i högsta grad ansvarig.

Han kom ju över på fel sida av vägen och jag tycker inte att det är motiverat att betala ett skadestånd.

Det har varit meningen att skrotet skulle avlägsnas under hela sensommaren och hösten - trumman byttes i somras.

Det har bara blivit ogjort, konstaterar Arne Törnqvist. Senast vid slutbesiktningen för ett par månader sedan togs det upp att skrotet skulle bort.

Ambitionen är nu att det ska avlägsnas snarast. Arne Törnqvist tycker att det är orättvist om vägsamfälligheten drabbas av negativ publicitet i ett läge då ett jättejobb gjorts på vägsträckan.

Före förbättringarna var ju vägen så dålig att många avstod från att åka på den.

Samfälligheten har fått nästan 1,3 miljoner i statsbidrag och behöver inte ta ut någon extra avgift av medlemmarna för att klara bygget. Vägen är en genväg till Sörfjärden från norr.