Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simtrupp utan största stjärnorna

Annons

Kortbane-EM i simning blir ett mästerskap utan de största svenska stjärnorna. Alla de stora namnen – Therese Alshammar, Josefin Lillhage och Stefan Nystrand – saknas i den tiomannatrupp som förbundskaptenen Thomas Jansson tagit ut.

”Nu simmar den nya generationen för medaljer i Rijeka. Det känns oerhört energigivande att åka på mästerskapet med denna trupp”, säger förbundskapten Thomas Jansson i ett pressmeddelande.

Alshammar och Nystrand väljer att stå över EM i kroatiska Rijeka efter ett intensivt tävlingsår medan Lillhage ska operera bihålorna. Största svenskhoppet blir i stället Sarah Sjöström som bland annat tog guld i EM i lång bana i våras.

Truppen i sin helhet: Lovisa Ericsson, Täby, Hanna Eriksson, Södertälje, Stina Gardell, Spårvägen, Petra Granlund, Väsby, Martin Gustafsson, Malmö, Claire Hedenskog Göteborg, Joline Höstman, do, Cecilia Rasmuson, Sundsvall, Simon Sjödin, Neptun, Sarah Sjöström, Södertörn.