Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simtrupp utan största stjärnorna

Kortbane-EM i simning blir ett mästerskap utan de största svenska stjärnorna. Alla de stora namnen – Therese Alshammar, Josefin Lillhage och Stefan Nystrand – saknas i den tiomannatrupp som förbundskaptenen Thomas Jansson tagit ut.

”Nu simmar den nya generationen för medaljer i Rijeka. Det känns oerhört energigivande att åka på mästerskapet med denna trupp”, säger förbundskapten Thomas Jansson i ett pressmeddelande.

Alshammar och Nystrand väljer att stå över EM i kroatiska Rijeka efter ett intensivt tävlingsår medan Lillhage ska operera bihålorna. Största svenskhoppet blir i stället Sarah Sjöström som bland annat tog guld i EM i lång bana i våras.

Truppen i sin helhet: Lovisa Ericsson, Täby, Hanna Eriksson, Södertälje, Stina Gardell, Spårvägen, Petra Granlund, Väsby, Martin Gustafsson, Malmö, Claire Hedenskog Göteborg, Joline Höstman, do, Cecilia Rasmuson, Sundsvall, Simon Sjödin, Neptun, Sarah Sjöström, Södertörn.