Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista skottet sänkte Sundsvall

Med fyra minuter kvar av bottenmötet mot Borås vaknade Dragons plötsligt till liv och gjorde match av det hela.
Det räckte inte hela vägen utan hemmalagets Toni Cactas kunde avgöra med matchens sista skott. Dragons åttonde raka förlust är ett faktum.

Uruselt spel i 35 minuter, framför allt offensivt, gjorde att Dragons tidigt hamnade i underläge i den viktiga matchen mot bottenkollegan Borås. Efter tre spelade perioder hade man åstadkommit ynka 37 poäng framåt. Visserligen var inte hemmalaget så värst mycket vassare, men Borås var hela tiden i förarsätet och utstrålade framför allt vilja - något som helt verkade saknas i bortalaget.

Men med cirka fyra-fem minuter kvar av matchen hände något. Dragons var i underläge 63-49 när man bytte taktik och spelade ett snabbare spel med endast en man under korgen. Taktikkuppen fick önskat resultat. Sakta men säkert jobbade man sig i kapp och med 24 sekunder kvar av matchen hade man utjämnat genom fjorton raka poäng till 63-63.

Men matchens sista anfall blev hemmalagets och lagets guard Toni Cactas höll bollen till skottklockan tickat ner och satte sitt poäng. 65 -63 till Borås och fortsatt nattsvart för Sundsvall Dragons.

- Jag hade gjort bort Adam (Alexander) några gånger tidigare i matchen och när jag såg att det var han som kom emot mig tvekade jag inte, berättar Cactas efter matchen.

För Dragons coach Peter Öqvist finns det mycket att jobba på. Det offensiva spelet, tempot och inte minst den mentala inställningen är några bitar som behövs förbättras. Förutom i ett par sekvenser i slutet av matchen var spelet otroligt lojt och tempot bedrövligt. Att man ändå kunde jobba sig ikapp i slutet av matchen, berodde mer på att Borås tappade sitt spel än att Dragons spelade speciellt bra.

- Det är tufft att förlora, så klart, säger Peter Öqvist och suckar tungt:

- Vi kör på lite snabbboll i slutet av matchen och då får vi lite rulle. Det känns ändå skönt att Borås börjar fundera. Men att vi bara gör sex poäng i den tredje perioden kostar oss matchen. Försvarsmässigt är det en okej insats, men inte offensivt.

Srdan Subotic som gjorde comeback efter sin skada menar att Borås spelade tuffare än Dragons och att man fick kämpa i underläge hela matchen, vilket blev för svårt.

- Det är tungt att förlora på matchens sista skott, säger Subotic och berättar samtidigt att fast han har ont efter matchen, så kommer han att spela igen i nästa match.