Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista truppen innan VM samlas i Sundsvall: "Extra roligt att få komma tillbaka"

Knappt två månader återstår till VM i Kina.
Nu har damlandslagets förbundskapten Magnus Nordin tagit ut en sista samlingstrupp som ska träffas i Sundsvall i början av december.
– Fokus kommer att ligga på spelet, att spela ihop olika lagdelar, säger han till svenskbandy.se.

I mitten av januari avgörs VM i Kina och förbundskaptenen Magnus Nordin har nu tagit ut en trupp om två målvakter och 16 spelare som kommer samlas i Sundsvall 1-3 december.

Samlingen i Sundsvall blir den sista samlingen innan mästerskapet i Kina, och för förbundskaptenen blir det en hemkomst.

– Det här är sista avstampet inför VM i Kina. För mig känns det extra roligt att få komma tillbaka till min gamla hemstad Sundsvall och moderförening Selånger för den sista samlingen innan VM, säger Magnus Nordin till svenskbandy.se.

Redan nu säger Nordin att han har några delar till VM-truppen klar för sig redan, men att det finns några frågetecken på ett par positioner som han vill räta ut till frågetecken.

– Fokus kommer att ligga på spelet, att spela ihop olika lagdelar. Att hitta kemin på isen mellan spelarna och spela anfall mot försvar, säger Magnus och fortsätter.

Målvakter:

Sara Carlström, Västerås SK

Linda Odén, AIK

Utespelare:

Emelie Timan, Skutskärs IF

Malin Persson, Västerås SK

Frida Erlandsson, AIK

Ida Friman, Kareby IS

Malin Andersson, Skutskärs IF

Hanna Dahlström, Kareby IS

Alina Zinkevitch, Skutskärs IF

Stina Ysing, Kareby IS

Anna Fosselius, Västerås SK

Camilla Johansson, Kareby IS

Matilda Plan, Västerås SK

Matilda Svenler, Kareby IS

Anna Widing, AIK

Camilla Andersson, Skutskärs IF

Linnea Larsson, AIK

Sara Bergvall, Kareby IS