Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ har ännu inte släppt resorna för påsken – tvingas kolla efter andra transportsätt

När jag ska ut och resa är jag så omodern så jag vill vara ute i god tid med biljetter, hotell och allt annat som kan behövas – och det går alldeles utmärkt med alla trafikslag utom SJ.

De har fortfarande inte släppt resor i påsk om man ska söderut från Sundsvall (banarbeten planeras står det). Påsken är förvisso sen i år, men det är trots allt bara tio veckor kvar så om man måste vara på plats en viss tid och dag får man se sig om efter andra transportsätt.

Och svaret från SJ var: Du får titta på vår hemsida varje dag.

Hur tror de att folk ska välja tåget med en sådan inställning?

L

SVAR DIREKT:

Hej L! Först och främst så skulle jag vilja säga att du är allt annat än omodern – tvärtom! Det kan både vara klokt och i många fall nödvändigt att planera sitt resande i god tid. Det är därför vi strävar efter att kunna släppa våra biljetter med så lång framförhållning som möjligt så att våra resenärer har just den möjligheten.

I september släppte vi exempelvis resorna från 9 december till 7 april. Den 12 december släppte vi resorna från 8 april till 23 juni.

Samtidigt planerar Trafikverket för väldigt omfattande, men högst nödvändiga, banarbeten under ett antal tillfällen under senvåren, vilket gör att vi måste invänta att den planeringen blir klar. Vi har en dialog med Trafikverket om detta och har sett förbättringar, men vi är inte riktigt framme ännu.

Alldeles nyss fick vi planeringen för påskens banarbeten och dessa dryga 3 000 (!) avgångar släpps till försäljning den 13 februari. Det är vår förhoppning att Trafikverket så fort som möjligt ger oss möjligheten att även öppna försäljningen av de avgångar som påverkas i maj.

Jag hoppas du har möjlighet att hålla ut några dagar till så att du kan resa modernt, bekvämt och klimatsmart med tåget som färdmedel.

Välkommen ombord!

Stephan Ray, pressansvarig, SJ AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel