Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJ nyanställer i Sundsvall – 500 nya tjänster i hela landet

Nu står det klart att SJ anställer 500 nya lokförare och tågvärdar runt om i landet. Det kommer nyrekryteras på 17 orter i Sverige – varav Sundsvall är en av de.

De nya medarbetarna kommer rekryteras mellan 2017 och 2019 och redan i år kommer 225 nya lokförare och tågvärdar att anställas.

– Järnvägen är en framtidsbransch. Den ökande efterfrågan på tågresor gör att vi anställer ett stort antal lokförare och tågvärdar framöver, säger Madeleine Raukas, chef för division Trafik och Service på SJ, i ett pressmeddelande.

Att allt fler personer reser med tåg har ökat efterfrågan på tågresor, vilket i sin tur skapar fler arbetstillfällen. Hos SJ har tågresandet ökat med drygt tio procent de senaste fem åren och väntas öka ännu mer.

SJ har även ett stort behov av nyrekrytering eftersom det bland annat sker ett generationsskifte inom lokförarkåren.

Totalt kommer 225 lokförare och cirka 300 timavlönade tågvärdar att anställas på 17 orter i landet. Utöver Sundsvall kommer det rekryteras i bland annat Stockholm, Göteborg, Västerås, Falun, Borlänge, Umeå och Östersund.

– Vi behöver nya medarbetare i hela Sverige och vi ser gärna en ökad mångfald bland sökande, när det gäller kön, ålder och etnicitet, säger Madeleine Raukas.

FLER NYHETER:

Påverkad man med kniv togs av polis på Södermalm

För Plus-kunder: 77 företagare tar plats i parlament med landstingets politiker: "En unik möjlighet"

Petter Stordalens kedja vill öppna stort hotell mitt i stan: "Jättekul att de väljer Sundsvall"

För Plus-kunder: Husesyn i tvångsinlösta villorna i Petersvik: "Vi har kunder som rest femtio mil för att vara med"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.