Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självklart att behovspröva barnbidraget – men har alla verkligen samma möjligheter?

Replik på insändaren Behovsprövat barnbidrag en symbolfråga för att försämra välfärden – låt er inte luras av högerns retoriska knep.

Helena Grönhagen och Urban Bolander (V)  påstår att vårt system garanterar alla samma möjligheter. En "vän av ordning" undrar nu: Tror de själva på vad de skriver? Har de långtidssjukas barn samma möjligheter som de rikas? Har lågavlönades barn samma möjligheter? Har de som gått genom livet med en usel lön samma möjligheter? Har dessa kvinnor som sparat miljarder åt staten genom att ta ställning och vårda sina barn i hemmet och nu sitter som fattigpensionärer samma möjligheter?

Det vore självklart att behovspröva barnbidraget. Men behovspröva även gratis tandvård, mediciner, läkarvården och behovspröva prestationsmässigt politikernas löner. Det anser jag.

 Tommy i Karlsvik

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel