Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätte boken om Bricken på Svartvik presenteras i veckan

Den 29 november är dagen som alla Bricken-entusiaster väntat på. Då välkomnas Vibeke Olssons sjätte Brickenbok, "Som ett träd i skogen" på Svartvik i Njurunda.

2009 kom den första boken om sågverksepoken och sågverkslivet i Sundsvall, sett ur Brickens ögon. Sedan dess har bokserien skaffat sig många läsare, och i somras blev den åter högaktuell i pjäsen "Bricken på Svartvik" som spelades på Svartviks industriområde i 14 föreställningar som var utsålda redan före premiären.

Nu är den sjätte boken klar. Den utspelar sig 1918-1921, första världskriget tar slut och Bricken fyller 50 år.

– Det handlar mycket om den nya tiden med bilar och högbanor i brädgården, men också med spanska sjukan och arbetslöshet. Bricken tänker att den nya tiden lovade så mycket och så blev det inte så. Och så handlar den om hennes relation till sina vuxna barn, säger Vibeke Olsson.

Om allt går planenligt kommer det så småningom också en sjunde bok, eftersom Vibeke Olsson tänkt att Bricken lever fram till 1943. "Som ett träd i skogen" välkomnas med en "släppfest" i Svartviks kafé den 29 november 19.00. Vibeke Olsson kommer också till Bokens Afton i Akademibokhandeln Vängåvan på onsdag, den 30 november.

Läs mer om Bricken på Svartvik: En pjäs om gemenskap framför allt

Läs mer om Vibeke Olsson: Priserna haglar över Vibeke Olsson