Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätte raka smällen för Dragons: "Vi ger bort matchen"

Hemma i Sporthallen åkte Sundsvall Dragons på sin sjätte raka förlust.
Matchen gick till förlängning och där var Uppsala urstarka.
– Vi ger bort matchen, det är våra egna misstag som förstör, säger coach Tommie Hansson.

Annons

Sundsvall Dragons har det tungt just nu.

Spelet haltar och vid sidan om planen hopar sig de ekonomiska problemen.

– Alla vet att det är problem och det påverkar oss när vi spelar, säger Ernests Kalve som stod för en imponerande insats.

– Det spelar ingen roll så länge laget förlorar. Nu trillade vi ned till sjätte plats, men det är inte över, det är inte jordens undergång, säger han.

Hemma mot Uppsala, som Dragons besegrat i de två tidigare matcherna under säsongen, kom den sjätte raka förlusten. Och laget trillade i och med det ned till sjätteplatsen i tabellen.

– Jag tror aldrig att jag har förlorat sex raka matcher, det är en ny erfarenhet, säger den luttrade coachen Tommie Hansson med ett snett leende.

Hur mår du i det här?

– Bra saker påverkar en positivt, dåliga saker påverkar en negativt. Så är det.

– Men den här matchen förlorar vi för att vi gör dumma saker i slutet av matchen, vi drar på oss en teknisk foul när vi har bollen ...

I en match som inte präglades av något vidare skönspel var det kamp in i det sista.

Kapten Hlynur Baeringsson skickade i en viktig trea till 67–67, vann en retur under egen korg och skickade bollen till Charles Barton som hade chans att slutsekundsavgöra. Utan att lyckas.

I slutet av den fjärde quartern blev William Gutenius utfoulad och i början på förlängningen var det hete Ernests Kalves tur. Uppsala var kallare och starkare i de avgörande lägena och vann förlängningen, och matchen, utan större problem.

Tunga trepoängare av Andreas Person fällde avgörandet.

Närmast väntar Norrköping på bortaplan på fredag.