Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätte rektorn på sju år slutar

Nu slutar Tommy Lerstrand som rektor på Thoren business school. Han är den sjätte skolledaren som slutar på de sju år skolan funnits i Sundsvall.

– Det är inte tillfredsställande. Vi har haft alldeles för hög omsättning i Sundsvall. Av våra skolor är det just Sundsvall som inte haft kontinuitet, säger Joakim Ekblom, marknads- och kommunikationschef.

En av rektorerna har vid två tillfällen innehaft tjänsten så det rör sig om fem personer. Två av dem har gått vidare till nya tjänster inom Thorengruppen.

– Tommy Lerstrand ska förverkliga en dröm och driva eget. Som affärsgymnasium önskar vi honom förstås lycka till.

Men på grund av omsättningen på ledare i Sundsvall har företaget nu beslutat att den här gången inte göra en internrekrytering utan rektorstjänsten ska besättas av någon extern person.

– Vi har verkligen tagit situationen i Sundsvall på allvar och tittat på historien, strukturen och situationen för rektor. Vi ska se över ledningsfunktionen och se till att stötta upp rektor och se över övriga organisationen.

Med det hoppas Thorengruppen få en kontinuitet och genom det höja kvalitén ytterligare. För det tar tid att bygga upp en organisation och korta ledarskapsperioder skapar en oro bland lärarna.

– För trots bristen på kontinuitet har vi lyckats upprätthålla en hög kvalité och elevtrivsel tack vare duktiga lärare.