Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjödin jagar SM-guld – trots motorhaveri och oflyt

Han har upplevt en seger, en bruten tävling och en havererad motor. Nu måste driftingföraren Fredrik Sjödin jaga poäng på hemmabanan för att försvara sin SM-titel.
– Det är det allting handlar om, säger han.

På lördag är det dags för säsongens tredje och näst sista deltävling av Drift-SM på Sundsvall Raceway. 24 bilar är anmälda, men det kan blir några som droppar in.

Hemmahoppet Fredrik Sjödin tävlar för Team Raidopower och ligger bra till.

Med sina 155 poäng ligger han trea med 30 poäng upp till ledande David Skogsby i tabellen som är inofficiell på grund av en inlämnad protest.

– Jag har haft lite oflyt som med bilen i år. Nu har vi dessutom haft ett motorhaveri och fått beställa grejer från USA. Så det var pirrigt att man skulle hinna få allt frakten, säger Fredrik Sjödin.

I fjol vann han alla deltävlingar och SM-guldet överlägset. I år fick han bryta första tävlingen men tog revansch genom att vinna. Nu vill han fjolårssegern i hemmatävlingen som arrangeras av SMK Sundsvall och SHRA Sundsvall.

– Det är ju extra roligt att få ha en hemmatävling. Skogsby är största rivalen som jag vill kunna kliva upp och ge på fingrarna. Han ska väl komma på plats 15-16 plus att jag vinner för att jag ska kliva om honom. Det är fullt möjligt när det är så tätt i startfältet och alla är så bra, säger Sjödin.

Sedan väntar säsongsfinal den 19 september på Sturup Raceway utanför Malmö. Då tävlar förarna dessutom om dubbla poäng.

– Först ska jag försöka plocka hem en seger, kunna bli serieledare och sedan försvara titeln. Det är det allting handlar om, säger Sjödin.

På söndagen blir det ännu mer sladd på Sundsvall Raceway när den andra deltävlingen i Northern Drift Series avgörs. Serien körs mest i Norrland och är till för förare som ännu inte tagit klivet till SM.