Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju bilar kom till start

Edet blev lite av ett antiklimax när Ånge motorklubb arrangerade årets första motortävling för vanliga bilar. Det vill säga bilar som är besiktigade och körs på våra vanliga vägar till vardags.

Annons

Tävlingen startade klockan 12:00 och var utannonserad att pågå fram till klockan 18:00. Tävlingen var över strax efter 13:30. Orsaken var att då hade samliga bilar som kommit kört sina fyra lopp.

Tävlingsledare Sofia Gustin var trots det inte nedslagen utan ganska nöjd med dagen trots allt.

– I Sundsvall körde man backtävlingar och i Bollnäs var det motorcross, konstaterar hon.

I och med att två stora motorarrangemang krockar med det som var i Ånge så kom det trots allt några stycken. Eller som hon uttryckte det i samband med prisceremonin.

– Även om vi var få så har vi haft det trevligt ändå.

Det var första gången i år som allmänheten bjöds in att delta. Under fjolåret arrangerad Ånge motorklubb tre motsvarande tävlingar.

– Då kom det varje gång mellan 15 till 20 bilar.

I söndagen var det sju ekipage som ställde upp nere på industriområdet där förarna körde slalom på en större asfalterad yta. Varje gång en kon tuschades så blev det två sekunders tillägg. Fyra gånger kördes banan av alla deltagare där den med den snabbaste sammanlagda tiden vann.

Och det va Patrik Jonsson från hemmaklubben. Han var dock inte snabbast på en enskild sträcka. De två snabbaste sträcktiderna hade Göran Ottosson från Ånge som slutade trea totalts. Detta för att han i två hit tuschade konor.

Motorklubben i Ånge hänger inte läpp för att det kom få startande. Det blir fler tävlingar under året och då förhoppningsvis fler startanden eftersom alla som fyllt 18 år kan delta utan tävlingslicens.

Cirka 40 personer hade kommit för att titta på tävlingarna. En publik som såg ut att trivas bra.