Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju skenande hästar i rusningstrafik

Arabiska fullblodet Silver klarade sig mirakulöst sedan en hel flock hästar hamnat i sken mitt i eftermiddagsrusningen i centrala Sundsvall.

– Helt otroligt att det gick så bra. Alla gick man ur huse för att fånga dem, säger Veronica Mårtensson, ägare till en av hästarna.

Det var vid 17.30 på torsdagen som det första larmet kom till SOS alarm om sju skenande hästar på väg från Medskogsbron mot centrala Sundsvall. Först när hela flocken passerat den hårt trafikerade Bergsgatan, vilket innebär en språngmarsh på cirka sju kilometer, lyckades tre polispatruller stoppa dess framfart.

Polisbilarna blockerade Thulegatan och Östra Långgatan. Sedan fångades rymlingarna in efter en.

– Det var verkligen nära ögat. Silver sprang framför en bil som var så nära att köra på honom att den touchade hans bakdel. Han har skadat ett bakben lite grann, säger Veronica Mårtensson som äger den skimmelfärgade arabhästen.

Hon berättar att det totalt sett var nio hästar som rymde från Medskogsbrons ridsällskaps hage på torsdagseftermiddagen.

– Det är den här snön som lägger sig på linorna. Och hästar är flockdjur, springer en så springer alla.

Två förståndiga hästar valde dock att springa hem igen, medan övriga sju galopperade spikrakt mot stan.

Vid 18.30 hämtades de sista hästarna med hästtransport från polisens avspärrning på Östra Långgatan.