Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuka och handikappade tycks inte få finnas i dagens Sverige

Replik på Försäkringskassan bemöter kritiken: Ibland lyckas vi inte fullt ut, ST 29/9.

Jag är drygt 60 år och har arbetat i mer än 40 år, men för drygt fem år sedan tog mitt liv en ny vändning efter en händelse som gjorde att jag blev handikappad och fick svår konstant värk.

Jag har intyg från läkare, specialister och andra, även Arbetsförmedlingens experter har intygat att jag inte kan arbeta, men trots alla dessa intyg har handläggaren på Försäkringskassan beslutat (en handläggare som aldrig har träffat mig) att jag nu är frisk och ska anmäla mig hos Arbetsförmedlingen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Karin Olsson, områdeschef på Försäkringskassan, säger att långtidssjukskriven innebär ohälsa och i många fall utanförskap. I mitt fall och säkert många andras innebär det att tvingas ut i ett arbete till ännu mer ohälsa. Att bli utförsäkrad fast man är oförmögen att arbeta leder definitivt till utanförskap i form av kraschad ekonomi, försämrad hälsa, djupa depressioner och ångest. Är det rättssäkerhet?

Jag får inte sjukpenning och jag kan inte ställa mig till arbetsmarknadens förfogande, vad gör man då?

I min enfald trodde jag att i Sverige får man hjälp om livet tar en ny vändning för jag har ju betalat "försäkringen" i mer än 40 år. Tyvärr har jag insett att sjuka och handikappade inte får finnas i dagens Sverige.

Arbetsoförmögen och snart utförsäkrad

Läs även:

Ni tvingar mig springa ett maraton med brutna ben – varför kan jag inte få bli frisk?

Vi sjuka knäcks av Försäkringskassans avslag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel