Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukantalen i landstinget beror inte på att folk cyklar för lite

Replik på "Sundsvall kan i framtiden bli en cykelstad – om vi hjälps åt", ST 26 maj.

I Björn Abelssons insändare skriver han: "Sundsvall hör till de städer som har lägst andel cyklister i Sverige. Samtidigt kan vi läsa i ST att sjuktalen i landstinget är de högsta i landet. Här finns ett tydligt samband" … Anser du på fullaste allvar att landstingets sjukvårdspersonal är sjukskriven på grund att de cyklar för lite? Har du under åren missat alla insändare och debattinlägg från sjukvårdspersonal med deras synpunkter på arbetsmiljö och löner?

Jag anser att din åsikt är direkt kränkande av denna personalkategori. Har du inte följt rapporteringen om hutlösa löneavtal mellan och för cheferna i landstinget och att ledningen hellre accepterat att sjuksköterskor säger upp sig och slutar än att bevilja dem en blygsam löneökning och förbättrad arbetsmiljö?

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Brist på personal gör att många tvingas jobba extra för att patient över huvud taget ska få vård. Att inte få gehör från arbetsgivaren, landstinget, på sina önskemål och dessutom se hur cheferna blir allt fler och skyhögt betalda kan ju inte bidra till annat än dålig hälsa. Att dessutom se att brist på personal gör att operationer ställs in och att patienterna fraktas mellan olika sjukhus för en vårdsäng eller till och med skrivs ut för tidigt, förbättrar inte arbetsmiljön. En stor del av lösningen för landstingets ekonomi är att ledningen tar sitt arbetsgivaransvar och genomför de förbättringar som personalen önskar. Därmed skulle även kostnaderna minska drastiskt för dels stafettpersonal, dels transporter mellan vårdinrättningar.

SM Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel