Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhusdirektör Fållbäck-Svensson får med sig fallskärm från Jämtland – på 328 000 kronor

Sjukhusdirektör Nina Fållbäck-Svensson är före detta landstingspolitiker för Vänsterpartiet.
Dessutom har hon med sig en fallskärm på 328 000 kronor från sin tidigare tjänst i Region Jämtland Härjedalen.

Annons

Längre intervju: Sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson – Kamikaze-piloten tror på ekonomisk vändning för landstinget

Nina Fållbäck-Svensson fick som tjänsteman i Jämtland kritik för att hon fram till 2006 varit mångårig landstingspolitiker för Vänsterpartiet.

– Men som tjänsteman är jag öppen för idéer från alla och det händer ganska ofta att jag lyssnar på idéer från den borgerliga sidan, säger hon.

Vad tycker du om vinster i välfärden?

– Jag tycker inte man kan vara så kategorisk att man säger att man inte kan ha vinster i välfärden över huvudtaget, säger hon.

Läs också:

Finns det inte en risk att dina politiska åsikter påverkar dina beslut?

– Det har inte gjort det hittills. Det är precis som jag säger så har jag lyssnat på både oppositionen och majoriteten och det finns goda idéer och tankar på båda sidorna, säger hon.

Läs också: Landstingsdirektör Anders L Johansson fick sparken

Dessutom har hon ett avgångsvederlag i bagaget från Jämtland på sex månader, eller 328 000 kronor, vilket hon förklarar med att hennes förra tjänst blev uppsagd.

Läs också: Epoken Sigbjörn är över i länet

– Den tjänst som jag hade där tog landstingsdirektören ett beslut så att den försvann och då blev mitt förordnande uppsagt. Jag har rätten att kunna få ut det och sen råkade det sig så för mig lyckosamt att i precis samma veva hade jag blivit tillfrågad om det här jobbet och jag valde att tacka ja till det, säger hon.

Det väcker ofta starka reaktioner bland medborgare att så mycket pengar går till avgångsvederlag i en sektor som har så dåligt med pengar?

– Det kan man förstå, men samtidigt om man har avtal så vill de flesta kunna använda sig av dem. Har man ingått avtal ska de följas, säger hon.

Läs också: Rödén avgår som chef för specialistvården