Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhusdirektören om klinikchefens lön: "Inget som sticker ut som anmärkningsvärt"

Sjukhusdirektör Nina Fållbäck-Svensson ser inget anmärkningsvärt i att Landstinget Västernorrland betalar 48 000 kronor i veckan till länsverksamhetschef Per Blomströms aktiebolag MedSwedart AB.

Annons

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

– Det är en bra lön, men det är inget som sticker ut som extremt anmärkningsvärt. Per har ju en egen firma och betalar sociala avgifter. Det är en hög lön och det är ett avtal som är tecknat innan jag tillträdde. Per gör ett jättebra jobb och jag är jätteglad att han jobbar åt oss, säger Nina Fållbäck-Svensson.

Läs också: Sämsta lönerna i Sverige gör att sjuksköterskorna flyr

Per Blomströms chefsavtal tecknades i slutet på augusti av Margareta Berglund Rödén, dåvarande förvaltningschefen för specialistvården.

– Arbetsgivaren får svara på om han är värd de här pengarna, men själv tycker jag att det är en hög lön. Vi i facket tycker att stafettkostnaderna är för stora och är man anställd av ett bolag är man väl stafettläkare, säger Leif Ehlin, kardiolog vid Örnsköldsviks sjukhus, samt sekreterare i Ångermanlands läkarförening.

Läs också: Akutavdelning på Sundsvalls sjukhus byggs om – igen