Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuset kan vinna Guldskalpellen igen

Skaraborgs Sjukhus har tilldelats Guldskalpellen två gånger. Nu finns chansen igen,eftersom man står bakom fyra av årets nominerade bidrag.

Varje år sedan 2006 delar tidningen Dagens Medicin ut Guldskalpellen till årets förnyare och årets banbrytare inom sjukvården.

För år 2018 har 51 nominerade bidrag kommit in och Skaraborgs Sjukhus har nya möjligheter att försvara sina stolta traditioner. Vid två tillfällen har SkaS tilldelats utmärkelsen; 2013 genom hudkliniken och 2016 då Närvård västra Skaraborg utsågs till vinnare.

De fyra nominerade SkaS-bidragen i år är följande:

• Förbättrad behandling för patienter med komplicerad gallstenssjukdom: Initiativet har lett till höggradigt signifikanta och hållbara förbättringar vad avser minskad komplikationsfrekvens, kortare vårdtider och ökad patientnöjdhet.

• Bup mellanvård i Skövde i Skaraborg: Genom att flytta ut den barnpsykiatriska vården i hemmet har tillgängligheten ökat och stora framsteg gjorts.

• Tolk på distans: Tolk på distans via videotelefoni ger en mer konkret tolksituation för patienter än telefontolk, vilket inte minst är viktigt för barn. Dessutom behöver inte tolkarna resa.

• Stöd och behandling i logopedi via 1177: Arbetet med det internet¬baserade stödet har pågått sedan hösten 2017. I år arbetar man vidare med att ta fram stöd och behandling för personer med röststörningar.