Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukskriven: Har varit utan sjukpenning i drygt ett år – långtidssjuka hamnar mellan stolarna

Vad ska jag och min son på tolv år göra när jag är sjuk, utförsäkrad från försäkringskassan och inte får hjälp från något håll? Vi har inget att leva av!

Jag har varit helt utan sjukpenning sedan oktober 2017, trots att jag fortfarande är sjukskriven av läkare och han ser att jag bara blir sämre och sämre.

Vem vill ha en person på ett arbete som måste gå och lägga sig och vila? Som knappt har något minne och går med rullator? Som äter massor av starka smärtstillande tabletter samt annan medicin. Som inte sover på nätterna, som på grund av sömnbrist är knappt kontaktbar på dagarna?

Jag kan inte klara det.

Från en dag till annan skulle jag vara frisk, enligt försäkringskassan. Så då tar de bort sjukpenningen och idag, drygt ett år senare, är jag fortfarande utan. Min mamma och pappa, som är pensionärer, får betala räkningar och lån, Det är inte klokt!

Jag får inte bostadsbidrag, för att jag inte har någon inkomst. Hur jag än försöker så blir vi utan hjälp. Jag tycket mest synd om min son.

Det här ska vara 2018 i Sverige. Det är vansinnigt. Jag är inte ensam, vi är många i samma situation men ingen verkar vilja hjälpa oss sjuka! Vi har hamnat mellan de så kallade stolarna!

Vi kan inte rå för att vi är sjuka, vi skulle också vilja arbeta och tjäna pengar igen. Så vem ska hjälpa oss? Vi orkar inte mer.

Pernilla

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel