Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjungande duo med ung företagsanda

Båda älskar musik och att uppträda inför publik.
När det började informeras om UF-företag i skolan bestämde sig Emmy Asklöf och Emma Tideström för att förena nytta med nöje.
Tillsammans bildade de Trubaduo.

Emmy Asklöf och Emma Tideström hittade varandra när de började på musiklinjen på Hedbergska för drygt två år sedan. De upptäckte att de hade liknande stil musikaliskt och för ett år sedan förenade de sina stämmor. Inom kort hade Trubaduo sett dagens ljus.

– Emmy skickade ett meddelande till mig och frågade om vi inte skulle göra något tillsammans. Vi funderade lite, och sedan var det bara att köra, säger Emma Tideström.

De driver bandet som ett UF-företag och knyter det dessutom till gymnasiearbetet. Under den närmsta tiden hoppas de på uppdrag från olika håll – allt från bröllop och begravningar till julbord och firmafester.

– Vi ville se om det gick att komma in på marknaden och tjäna lite pengar. Genom UF får man bra möjligheter och ett kontaktnät, säger Emmy Asklöf.

Efter en smygstart på Tjejkväll i stan fick Trubaduo sitt första riktiga uppdrag i måndags då de uppträdde på Stora torget i samband med SSU:s ljusmanifestation till minne av Kristallnatten. Tanken var att de inte skulle börja förrän i december, men ryktet om duon spred sig via sociala medier och med kort varsel fick de en förfrågan.

– Det var väl lite sista minuten. De behövde någon som snabbt kunde rycka in, och det kändes som en bra grej. Det var lite kallt och så, men det gick bra. Det var 80–90 personer som var där och lyssnade, säger Emma.

De beskriver sin musik som lugn och mysig singer-songwriter och som fungerar utmärkt i bakgrunden. De sjunger covers som de sätter sin egen prägel på, med stämsång och enbart en gitarr som instrument.

Att det är en tuff marknad som de ger sig in på är de fullt medvetna om, men de har en tro på sitt koncept.

– Vi vet att det är svårt att slå sig in, konkurrensen är tuff. Men vi tror ändå att vi har en plats där, säger Emmy.

– Det är nog en fördel att vi är lite yngre. Det kan kännas fräscht när det är många i medelåldern som har liknande upplägg, säger Emma.