Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skagius fortsätter imponera – tog femte raka SM-guldet på 50 meter bröstsim

Johannes Skagius trivs i bassängen just nu.
På söndagen plockade han hem det femte raka SM-guldet på 50 meter bröstsim – och klarade dessutom VM-kvalgränsen på samma distans.
Dessutom såg junioren Wilma Persson till att imponera stort och plocka hem ett silver på 100 meter ryggsim.

På lördagen visade Sundsvallssimmaren Johannes Skagius upp både fart och form på 100 meter bröst. SM-guld och en VM-biljett blev priset.

Läs också: Mästerlig Skagius klar för kortbane-VM

På söndagen var han inte mycket sämre. Inte alls faktiskt. Han såg nämligen till att knipa guldet på den halva distansen, 50 meter bröstsim, och klarade även där gränsen till VM i Kanada senare i år.

Johannes Skagius simmade i mål på 26.70. Med marginal det snabbaste han har gjort på SM, och över en halv sekund före tvåan i loppet.

Men så såg det inte ut efter 25 meter.

– Det är något tekniskt i starten som jag inte får till. Det måste jag fila på nu inför VM, annars måste jag simma ännu snabbare, säger han och skrattar.

– Men det känns skönt att jag simmar så pass bra. Jag simmar upp mig och kommer i kapp och vinner, det känns skönt. Det är första gången på tre år som det känns så bra, jag har saknat den känslan i simningen.

Nu väntar en vilodag – och sedan ger han sig på lagkappen på tisdag.

Även andra Sundsvallssimmare såg till att leverera under söndagen.

Junioren Wilma Persson såg nämligen till att knipa silvret på 100 meter ryggsim på JSM, och kom dessutom på en fjärdeplats på samma distans för seniorer.

– Det gick bättre än förväntat. Jag blev väldigt glad när jag såg resultatet och simningen kändes också jättebra, säger hon och fortsätter:

– Jag visste att jag hade chans. Men samtidigt ville jag inte ha för höga förhoppninga, utan gick ut och hade kul.

Dessutom placerade sig Gloria Muzito på en fin fjärdeplats i finalen på 50 meter frisim för juniorer.