Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skallande man döms för samhällstjänst

Den 25-årige mannen kände sig provocerad och skallade en annan man på en restaurang i Sundsvall den 19 januari. Senare blev en kompis till offret också skallad av 25-åringen.

När 25-åringen försökte prata med en tjejkompis och hennes tidigare pojkvän fick han först ingen respons, senare ska han ha avfärdats och då skallade han mannen. Offret för misshandeln har sagt att det hela skedde så plötsligt så att han inte hann se vad som egentligen hände. Våldet fick det att svartna för ögonen på offret som började blöda från näsan. 25-åringen har erkänt att han skallade mannen men menar att det var för att han blev provocerad.

Senare samma kväll var en kompis till den misshandlade på väg ned till Navet för att ta bussen hem när han fick se 25-åringen. När han började prata med 25-åringen om misshandeln blev han arg och skallade även honom. Mannen har uppgett också han uppgett att det skedde plötsligt och att han tappade medvetandet. Mannen ska ha blivit skallad tre gånger och slagen med ett knytnävsslag. 25-åringen som erkänt att han skallade mannen har sagt att han åter igen blev provocerad men kan inte minnas exakt vad mannen sa till honom.

I mars skallade 25-åringen ytterligare en man, den gången på en restaurang i Sundsvall. Även då ansåg sig 25-åringen provocerad. Sundsvalls tingsrätt dömer 25-åringen för tre fall av misshandel, samt för att ha hotat och använt våld mot två ordningsvakter. I domen skriver rätten att samtliga brott varit oprovocerade och att man ser särskilt allvarligt på den misshandel då en man misshandlades så illa att han blev medvetslös. Tingsrätten dömer 25-åringen till villkorlig dom och 140 timmars samhällstjänst.