Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skamfläck i Ljungaverk

Förr var det en stolthet, nu är huset en skamfläck.
Det skriver en Ljungaverksbo till kommunalrådet Sten-Ove Danielsson om det hus på Forumplanen som fått förfalla.

Annons

När det var full aktivitet i huset huserade bank, sjukstuga, post, kiosk med mera.

Men allt eftersom hyresgästerna försvann började också huset att förfalla.

Fönster är krossade, en del av glaset hänger eller pekar vasst ut, fortsätter Ljungaverksbon vidare i sitt brev till kommunalrådet.

Allt splitter som ligger under taket till huset är farligt för ungdomarna som åker skateboard runt huset på somrarna, skriver Ljungaverksbon, som också varit i kontakt med bygg- och miljökontoret om huset. Och där har man lovat att ta upp ärendet, påpekar Ljungaverksbon.

Kommunalrådet i Ånge, Sten-Ove Danielsson, menar att det inte är så enkelt för kommunen att göra något år skamfläcken.

Det är osäkert om vem ägaren till huset är. Går kommunen in och gör någonting så kan vi bli skadeståndsskyldiga. Men vi och även de som bor i Ljungaverk har en känsla av att det finns en ägare. Huset hade ändå hyresgäster till för några år sedan. Att riva huset kostar säkert 300 000 kronor. Då är det ett av flera. Bland annat finns flera hus i Alby som kan bli aktuella för rivning, säger Sten-Ove Danielsson.